Preuzimanje odgovornosti

Sve što se događa u našim životima, gledano sa točke kako reagiramo na neki događaj ili ponašanje osobe, naša je odgovornost.
Svijet se događa neutralno izvan nas (osim ako nas netko baš fizički ne ugrožava, premda bi se i o tome dalo diskutirati), a sve ostalo je naša emocionalna reakcija.
Ne postoji osoba ili događaj odgovoran za našu emocionalnu reakciju.
Naša emocionalna reakcija je naša odgovornost.

 
U svijetu oko nas događaju se milijuni i milijarde događaja. Naviše od njih percipiramo vidom, onda sluhom itd. To je način na koji izvanjski svijet ‘dovodimo’ unutra.
 
Ali samo na određene podražaje reagiramo.
Zašto reagiramo na neku riječ bližnjeg, a ne reagiramo na puno ‘sočnije’ riječi nekog nama nebitnog?
Zašto smo ‘učinili’ da nam je netko bitan , a netko drugi nebitan?
Zašto ponekad na isti događaj ne reagiramo, a nekad reagiramo?
Zašto na isti događaj nekad reagiramo sa ljutnjom , a nekad sa oduševljenjem?
 
Zato jer nam iz nekog razloga taj momenat, taj događaj, ta osoba bitna da bi nešto osvijestili što je unutar nas. Da bi osvijestili nesklad osobnosti i duše. Da bi iscjeljivanjem te rane stvorili sklad.
Kako bi ono što mi izvorno jesmo( radost, mir, ljubav, sloboda) moglo nesmetano teči kroz nas, za nas i druge, iz duhovnog u materijalni svijet.
 
Postoji proces osvješćivanja i iscjeljivanja. On teče približno na slijedeći način : Najprije nismo ni svjesni tih reakcija, nego samo reagiramo. Nakon toga primjećujemo reakcije i one su nam neugodne. Za tu neugodnost okrivljujemo nešto izvan nas( okolnosti, događaje, osobe). I na kraju smo spremni se suočiti sa ranjenim dijelovima naše osobnosti i tek tada smo ih spremni iscijeliti.
Da bi osobnost i duša bili u skladu.
 
Ja to zovem duhovno iscjeljivanje. Rezultati duhovnog iscjeljivanja vidljivi su u svim bitnim dijelovima naših života: zdravlju, odnosima, egzistenciji i dr.
 
Ukoliko vam je potrebna pomoć u ostvarivanju sklada osobnosti i duše, možete mi se javiti na način na koji je opisan na http://www.dodir-svjesnosti.com
Damir Barušić
.

Vaš komentar

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s